duminică, 19 ianuarie 2014

Recomandare de film - Helvetica

Pentru că este deja duminică, și știu că deobicei se stă în casă, vă fac o recomandare de un documentar interesant, care mie, îmi place.

Câți dintre voi se plâng că au un scris indescifrabil și că sunt încântați că există computerul pentru a scrie mailuri. Cum alegeți felul în care scrieți? de câte ori v-ați jucat cu fonturile pentru a vedea cum arată un paragraf sau un cuvânt?

Există oamenii care pot spune personalitatea unei persoane după scris, la fel fontul pe care îl alegi atunci când scrii un mail, când redactezi un document oficial sau când faci o machetă spune extrem de multe despre tine, ca om de marketing. Fiecare font are povestea lui, iar pentru oamenii din marketing, pentru graficieni sau pur și simplu pentru cei pasionați de frumos, scrisul este extrem de important.

Unul din pașii dezvoltării unui brand este fontul - alegerea celui folosit în corespondența brandului, în scrierea numelui sau al sloganului - această alegere transmite la fel de mult ca imaginile pe care le asociezi cu brandul tău.

Pasionată fiind de scris, evident că fonturile și povestea lor nu mă lasă rece, așa că recomandarea mea are legătură cu cei care dezvoltă scrisul în era digitală :)În filmul de mai jos, am găsit versiunea completă, veți întâlni oameni care și-au făcut o meserie din a crea fonturi, așa încât data următoare când alegeți să scrieți cu Arial sau cu Verdana sau poate cu Verdana, gândiți-vă că în spatele literelor pe care voi alegeți să le folosiți a existat cineva care le-a desenat însă aveți în vedere și ce spune fontul ales de voi sau ce povestește despre proiectul vostru, produsul vostru sau brandul vostru :)



Deci să ne petrecem duminica aflând despre designul de fonturi, despre branduri și despre mici istorioare din trecutul comunicării.

Niciun comentariu: